Veverka patří k dejvickým institucím. Na dobře natočenou plzeň i klasickou českou kuchyni sem chodí různorodá společnost od chlapů v montérkách přes studenty po bílé límečky. Každý den tu mají několik hotovek, jež se obvykle rekrutují z kategorie hospodské klasiky, tedy například guláš s bramboráčky či knedlíky, čevapčiči s hořčicí, špekové knedlíky, svíčkovou nebo kuře na paprice.
Veverka je klasická hospoda, která se od mnoha jiných liší hlavně příjemnou a rychlou obsluhou. Že se jedná o místo s mnoha stálými příznivci, ostatně napovídají i pohlednice připíchnuté na ostění. Do své domovské restaurace je z celého světa posílají štamgasti. Dvě místnosti, které lokál tvoří, nejsou nijak malé, ale najít zde místo ve večerních hodinách nebo během oběda nebývá snadné.
Součástí chutné veverkovské nabídky jsou klasické české saláty: zelný s křenem, okurkový nebo rajčatový s cibulí. Nemají je zde v obvyklé malé mističce, ale ve čtvrtkilovém vydání.
Patrick