Když navštívíte Café Amandine, zmocní se vás pocit, že jste se z blízkosti Emauzského kláštera přenesli na pařížský bulvár Saint Michel. Číšnice roznášejí talíře oděny v černých šatečkách opásaných krajkovými zástěrkami, Francii tu zrcadlí skoro všechny položky menu. Tatarák se podává stylově s hranolky, mušle jsou připravovány na víně na provensálský způsob a hovězí po burgundsku má onu nezaměnitelnou chuť, která vzniká díky pomalému dušení a která v náznacích nechá problesknout aroma mrkve a červeného vína ze základu. V Amandine můžete také vyzkoušet snad všechny ikonické pokrmy tradiční francouzské kuchyně, včetně ratatouille vonícího po tymiánu a rozmarýnu, konfitovaného kachního stehna se šťouchanými bramborami nebo silné cibulačky. Vitrína s pečivem zve každý den k ochutnání několika druhů quiche, croque monsieur či sladkostí, jako jsou tartletky, éclairs nebo tradiční jablkový koláč tarte tatin.
Amandine kromě každodenních snídaní nabízí také skvělý brunch, který zahrnuje sklenku francouzského sektu, čerstvou ovocnou šťávu, domácí koláč a některý ze zdejší vaječných pokrmů: vejce Benedikt, míchaná vajíčka či bylinkovou omeletu.
Jan