V prostorách hotelu Alcron, který je umístěn nedaleko pasáže Lucerna, se pokrmy na úrovni podávají už od roku 1932. I dnes patří restaurace mezi pražskou elitu, od roku 2013 drží jednu z českých michelinských hvězdiček. Šéfkuchař Roman Paulus, který v minulosti vařil třeba v londýnském Savoyi, zde sestavuje menu zakládající si na sofistikovanosti.
Alcron patří k pražským restauracím, kam se rozhodně vyplatí jít na ryby nebo mořské plody. Ty jsou ostatně nedílnou součástí degustačního menu. Čeká vás na něm humří bisque s pošírovaným žloutkem, treska s kuskusem a pyré z červených paprik, chobotnice s chorizovou emulzí, ceviche ze svatojakubských mušlí nebo pečená langustýna s celerem.
K jemnému bílému masu se dá dobře vybrat z nabídky bílých vín. Sommelier Alcronu má ve sklepě mimo jiné i české autentistické lahve: třeba tramín od Jaroslava Osičky nebo veltlínské zelené od Milana Nestarce.
Součástí hotelu Alcron je nejen michelinská restaurace, ale též její sesterská La Rotonde vyzdobená ve stylu art deco, která se v létě rozrůstá o letní terasu. O víkendech se sem chodí na jeden z nejpopulárnějších brunchů ve městě.
Jana